Ballerup Ligkistemagain - Bedemænd til begravelse

Min Sidste Vilje​

I dag er det blevet mere udbredt at udfylde ”Min Sidste Vilje” med de ønsker, du måtte have til din egen begravelse eller bisættelse.

Ved at udfylde ”Min Sidste Vilje” kan du sikre, at din sidste rejse i livet bliver præcis, som du ønsker det, ligesom du hjælper dine pårørende ved på forhånd at træffe de svære valg, der medfølger et dødsfald.

Hjælp i en svær tid

Ville afdøde begraves eller brændes? Hvilke blomster og hvilken type kiste eller urne ville afdøde synes om? Hvad var afdødes yndlingssalme, som kan spilles til ceremonien? Det er blot nogle af de spørgsmål, pårørende efterlades med, når deres kære forlader dem.

Det er en svær og trist situation, hvor de mange valg, der skal tages i forbindelse med en begravelse eller bisættelse, kan virke uoverskuelige i samme omgang.

Man ønsker at respektere afdødes ønsker, men det kan for nogen være svært at vide, hvad disse er. Ved at udfylde ”Min Sidste Vilje” kan du hjælpe dine pårørende.

Min Sidste Vilje er en fortrykt formular, som du kan bestille via mail her.

Hvad kan jeg vælge med Min Sidste Vilje?

Med ”Min Sidste Vilje” er der mange valg, du selv kan træffe for at gøre tiden efter din død lidt nemmere for de efterladte. 

Du kan blandt andet tage stilling til:

  • Skal jeg begraves eller brændes?
  • Hvilken kirkegård - og kendt eller ukendt gravsted?
  • Hvilket tøj skal jeg have på?
  • Hvilke salmer eller sange, skal der synges ved ceremonien?
  • Hvilken præst skal forestå ceremonien?
  • Hvilke blomster skal på kisten?

 

Du bør altid fortælle dine nærmeste, hvis du udfylder ”Min Sidste Vilje”. Du bør opbevare formularen sammen med dine andre personlige papirer, så den er nem at finde. Du kan også aflevere et eksemplar til din bedemand, som så opbevarer den, til det engang bliver aktuelt.

Hos Ballerup Ligkistemagasin tilbyder vi gerne vores hjælp og rådgivning i forbindelse med udfyldelsen af ”Min Sidste Vilje”. Du er velkommen til at kontakte os på: kontakt@ballerup-ligkistemagasin.dk eller telefon 44 97 48 48 for at høre mere om, hvordan vi som bedemandsforretning kan være behjælpelige.